Hjem Mundtlig fortælling Fortællinger Repertoire Anette Skov Kalender Voksne - Programmer Børn - Programmer I Kirkerummet Poetisk Pause Litteraturformidling Undervisning Storytelling i Organisationer Aktuelt På tegnebrættet Presse Priser Kontakt Links

HVAD ER MIT VANDMÆRKE SOM FORTÆLLER?
En grundlæggende præmis for min formidling er altid gennem stoffet at forsøge at stikke sonder ned i det moderne menneskes tilværelse - for først da bliver det rigtig vedkommende. Hvis ikke jeg selv er berørt af fortællingen, bliver du det heller ikke - til gengæld kan du blive berørt af en fortælling, som ikke sagde dig noget, før jeg fortalte dig den!

Et personligt afsæt i primært ’alvorlige’ fortællinger er mit særkende. Jeg holder af at ’frame’ oplevelsen med et par vers af en sang eller recitation af relevant poesi. Jeg giver noget af mig selv, hver gang, og det kan I andre menneskebørn som regel godt mærke …


VALG AF FORTÆLLER
Der er masser af dygtige og vidt forskellige fortællere i Danmark. Du skal vælge din fortæller på den personlige stil og evnen til at skabe den stemning, som du efterspørger..

I min formidling generelt er skæve vinkler, overraskende tværfaglige perspektiveringer, poetiske indgange, taktile greb og en udfordring af gængse grænser - uden at hjertet flytter sig fra sit rette sted -  krumtappen.


A. LENE LARSEN
Jeg har udviklet et alias i figuren A. Lene Larsen. Hun er klædt i rødt, kører på en rød cykel og er derfor nem at spotte og genkende.
Se fotos under Presse


Hvis du er den nyfigne type, kan du læse videre:

 BIOGRAFI OG ARBEJDSLIV:
Jeg er født i 1972 i Kalundborg, 6 år senere end min søster. Gik i den kommunale folkeskole, var to år på efterskole i Sorø og blev sproglig student i 1991 som den første i min familie. Inden jeg begyndte at studere, tilbragte jeg halvt år på Grundtvigs Højskole.

Jeg studerede litteratur i Odense i 90´erne og kom ind i et levende miljø omkring den mundtlige fortælling, som jeg stadig vedligeholder. Jeg rev undervejs et år ud af kalenderen, hvor jeg rejste rundt i Mellemamerika. Jeg blev færdig som Cand. mag. i 2002 på et speciale om litterær naivisme (Erlend Loe: Naiv.Super. - læs den!)

Den sommer arbejdede jeg som svejser for at få løftet min dagpengesats, så jeg kunne flytte til hovedstaden. Når én fundamental brik udskiftes, sker der ofte det, at andre følger efter. Jeg tænkte: først ny geografi og bolig, derpå job, venner, fritidsinteresser, kæreste....

Og sådan gik det: tilfældigt så jeg et stillingsopslag som kulturformidler i et folkekirkeligt regi - og en mulighed for litteraturkreds.

Jeg er ikke fra en kirkelig familie, men har altid haft en uudfoldet interesse for teologi og trosspørgsmål, så jeg var heller ikke skræmt, som så mange andre måske ville være. Alle var vist lidt skeptiske ved "set-up´et",, men ikke desto mindre fik jeg tilbudt jobbet.  I de år voksede minikonfiirmandholdene fra 4 til 100 med venteliste, så det gav pote at lade en krøllet hjerne udefra komme til fadet! Siden arbejdede jeg forskellige steder i den folkekirkelige organisation, bl.a. i en skoletjeneste, hvor jeg udviklede undervisningsmaterialer til religionsfaget i folkeskolen. Jeg har en del fortællinger, der er udviklet til kirkerummet; du kan tjekke dem ud under menupunktet ’I Kirkerummet’.

I dag arbejder jeg  på  folkebiblioteket som litteraturformidler Mit vandmærke er den performative formidling, som udfordrer den traditionelle foredragende tale; jeg inddrager flere sanser ved at indtænke rum, komposition, oplevelsesdesign og bruger jeg sang og artefakter og framer gerne med oplevelser fra mit eget liv.

Jeg har i et par år kompetenceudviklet bibliotekspersonale i mundtlig fortælling, performative formidlingsgreb og oplevelsesdesign i projektet ’REBRANDING AF FOLKEBIBLIOTEKER’, der var støttet af Kulturstyrelsen. Personalet endte med at forlade biblioteksrummet og i stedet myldre ud mellem boligblokkene, på arbejdspladserne og ind i borgernes private hjem for at formidle og genfortælle litteraturen.

Jeg har videreuddannet mig med en diplom i kulturformidling til børn og unge og tog en master i informationssvidenskab i 2019 på et projekt om Kultur på Recept, hvor jeg udviklede et litteraturformidlingsprojekt til stressramte.


Mit CV ligger under den grønne I-knap til venstre.

Du kan se en film om REBRANDING-projektet her


CV.pdf