Hjem Mundtlig fortælling Fortællinger Repertoire Anette Skov Kalender Voksne - Programmer Børn - Programmer I Kirkerummet Poetisk Pause Litteraturformidling Undervisning Storytelling i Organisationer Aktuelt På tegnebrættet Presse Priser Kontakt Links

For nogle år siden var det en ret hypet idé at bruge storytelling til fælles identitetsskabelse i organisationer.

Vi så ganske vist madvarer italesat med fortællinger om saltudvinding på Læsø eller fritgående grise i Rold Skov, men i organisationssammenhæng var der bare ikke nogen, der fik trukket den gode tanke til et niveau, hvor det blev meningsfuldt anvendt i praksis.


EN KINESISK MYTE TIL EN IT-VIRKSOMHED
For IT-virksomheden SimplySo har jeg tilegnet mig en fortælling, der handler om, at det simple er tidskrævende.

Til virksomhedens kunder fortæller jeg en kinesisk myte om en kejser, der i aftensolen så den smukkeste hane i sillhouet - og efterlods ikke kunne leve videre uden også at eje den, Hanen (med stort, indbegrebet af en hane, Hanen!).

En kunstner blev sat på opgaven, men år efter år sendte han kejseren retur, fordi han endnu ikke var færdig. Efter 12 år inviterer kunstneren endelig kejseren indenfor og med et enkelt strøg med sin tush, tegner kunstneren DEN perfekte hane.

Kejseren er naturligvis glad, men også knotten over, at noget der forekommer så enkelt, har skullet tage 12 år! Hvorpå kunstneren følger ham ind i sit værksted, der er fyldt med meterhøje stabler af papirer med uperfekte haner…

Fortællingen illustrerer virksomhedens raison d’être, idet de udvikler enkle, intuitive IT-løsninger, men netop den simple brugervenlighed er meget tidskrævende at udvikle. Det illustreres for deres kunder med denne fortælling.


JEG KAN FINDE DEN RETTE FORTÆLLING
Jeg har læst en del gennem tiden, og navigerer vel i landskabet af danske noveller, eventyr, myter, sagn og andre fortællinger.

Jeg tilbyder virksomheder og organisationer at finde den fortælling, som kan illustrere enten jeres raison d’être, vision eller filosofi.