Hjem Mundtlig fortælling Fortællinger Repertoire Anette Skov Kalender Voksne - Programmer Børn - Programmer I Kirkerummet Poetisk Pause Litteraturformidling Undervisning Storytelling i Organisationer Aktuelt På tegnebrættet Presse Priser Kontakt Links

BIBELHISTORIER
Jeg har gennem en årrække arbejdet som kulturformidler i den danske folkekirke. Jeg oparbejdede i de år en solid portefølje af bibelhistorier -
tjek dem ud under repertoire

MINIKONFORMANDER
Alle kirker er siden 2015 forpligtet til at tilbyde minikonfirmandundervisning til 3. eller 4. Klasse på sognets skoler. Det er meget forskelligt, hvordan man imødekommer den forpligtelse i de forskellige kirker: nogen udarbejder ambitiøse undervisningsforløb, andre indbyder til kirkebesøg i en mindre skala.

Jeg har udviklet mit eget formidlingsmateriale til minikonfirmander. Det er typisk vanskeligt at få solid opbakning til minikonfirmandundervisning, men jeg er bare rigtig god til at gøre det vedkommende og poetisk - jeg er god til at opbygge relationer til børnene og jeg er skarp til ritualer - noget som børn elsker! Så jeg havde altid overtegnede hold og måtte operere med ventelister.

Jeg tilbyder konsulentbistand til vedkommende kristendomsformidling. Jeg tager altid afsæt i den person, jeg sidder overfor, fordi det personlige er helt afgørende for den vellykkede formidling; det vil derfor aldrig give mening blot at kopiere mit materiale.

Jeg rykker også ud med en fortælling, hvis en enkelt gang skal være noget særligt eller til afslutningen på forløbet (hvor jeg har et smukt koncept over ’Jeg er verdens lys’)


Kontakt mig hvis du har brug for inspiration og gode råd!


SKOLE-KIRKE
Jeg har sidder som konsulent i en folkekirkelig skoletjeneste og har mange erfaringer med det gode projekt.

Derudover har jeg ved flere lejligheder bidraget med fortællinger til forskellige undervisningsprojekter, f.eks. genfortalte jeg Skabelsesberetningen ’Det tager 40 minutter at bage en franskbrød - og 7 dage at skabe verden, hvis der også skal være tid til en slapper’ , som var bygget op om global opvarmning og forebyggende adfærd.

I et andet projekt om Tro&Viden genfortalte jeg den polske filminstruktør Kieslowskis geniale Dekalog-film over buddet ’Du må ikke have andre guder end mig’.

Fortællingerne kan stå alene og kan fortælles løsrevet fra de omtalte projekter, f.eks. i forbindelse med et kirkebesøg eller som en del af konfirmandundervisningen.


FORTÆLLING I KIRKE-RUMMET

Kirkerummet er det oplagte sted at fortælle mine mange bibelhistorier, men de fleste af mine andre fortællinger er  ’eksistentielle’ fortællinger, som også gør sig smukt i et kirkerum eller en sognegård.

Her er et par bud på begge ting:

Bibelhistorier

Den Fortabte Søn
 Hvorfor er dit Øje ondt, fordi jeg er god?

Den sidste Nadver
 Jesus tog brødet og delte det i to - og straks bredte der  
 sig et duft af nybagt brød. Disciplenes næser  bevægede sig som mimrende snuder på kaniner…

Jakob & Esau
 Her, Jakob, er min ret: de dejlige røde linser. Dem skal  du få og dermed få stillet din sult, hvis blot du giver mig  din ret til gengæld, førstefødselsretten…


Tro & Eksistens

Livets Veje
 En fri genfortælling af Karen Blixens indledning til Den afrikanske Farm

Historien om en Moder
 H.C. Andersens mesterfortælling om at lægge det ubærlige over til Vorherre - min yndlingsfortælling!

Du må ikke have andre guder…
 En fri genfortælling af Kieslowskis Dekalog-film over  buddet ’Du må ikke have andre guder end mig’