Hjem Mundtlig fortælling Fortællinger Repertoire Anette Skov Kalender Voksne - Programmer Børn - Programmer I Kirkerummet Poetisk Pause Litteraturformidling Undervisning Storytelling i Organisationer Aktuelt På tegnebrættet Presse Priser Kontakt Links

ANMELDELSER

Boligsocial medarbejder - diverse fortælleopgaver [læs anmeldelse]

Gak i Galaksen - Børnekulturugen i Gentofte [læs anmeldelse]


Temaaften på Sjælsølund Efterskole [læs anmeldelse]


Kulturnatten, Byggeriets Hus, Frederiksberg [læs anmeldelse]


Henrik Pontoppidan - litteratur og fortælling [læs anmeldelse]


Undervisning - minikonfirmander  [læs anmeldelse]


UDVIKLINGSPROJEKT

REBRANDING af de danske folkebiblioteker
Jeg var i 1½ år projektmedarbejder på et udviklingsprojekt støttet af Kulturstyrelsen, hvor jeg kompetenceudviklede bibliotekspersonale i mundtlig litterær genfortælling, performativ kulturformidling og oplevelsesdesign.

Se vores film om projektet her

Læs rapporten, som blev opgraderet til en bog, her


PRESSEFOTOS
FOTOS


Download
                                       Download  
    


Download                                        DownloadDownload                                        Download


PRESSEFOTOS: A. LONE LARSENDownload
                                        Download


        Download                                         Download

  
                                              Download

Anette-Skov_MG_7195.jpg

Linda Hansen har lavet en portrætserie af kendte kvinder (fra Else Marie Bukdahl til Iben Hjejle), som hun kalder "Portraits of Woman". Jeg bad Linda "skyde mig", som hun havde gjort i omtalte portrætserie.
Motivet for det valg, er at man som fortæller ikke kan dække sig ind bag en rolle, et manuskript eller en bog. Man står på sin vis helt afklædt foran sit publikum - det ville jeg gerne signalere med dette portræt.
Da jeg testede hjemmesiden, fik jeg dog feedback, der pegede i en noget anden retning. Testpersonerne associerede til "Kvinde-kend-din-krop" og psykoterapi. Folk der kender mig som fortæller og mit repertoire synes heller ikke, at jeg ramte rigtigt! Så nu har portrættet fundet en stedmoderlig placering her…


Da jeg arbejdede med designet af denne hjemmeside, læste jeg ’Lørdag’ af Ian McEwan. Hovedpersonens datter, som studerer langt væk og derfor ikke har været hjemme længe, er endelig kommet på besøg:

’Hun lægger hånden på hans arm. I modsætning til faderens og broderens er hendes hænder små, med tynde fingre, alle med resterne af et barnligt smilehul ved fingerroden. Da hun taler igen, betragter han hendes negle, glad for at se at de ser sunde ud. Lange, glatte, rene og lakerede, men ikke malede. Man kan fortælle meget om et mennske ud fra neglene. Når livet begynder at få galt, er neglene noget af det første, der skifter udseende. Han tager hendes hånd, og giver den et klem’ (Gyldendal, 2005, s. 223)

Hænderne på sidens undersider symboliserer forskellige livsstadier og forskellige måder at leve sit liv på. De bedste fortællinger kan aflejre sig hos tilhøreren og fungere som pejlemærke, når der skal navigeres i det liv, der for de fleste er ganske udfordrende.
Mennesker en tilfældig novemberdag i Holte Midtpunkt 2007 har givet mig lov til at bruge deres hænder. Jeg er glad for, at mange indvilligede; således har potentielle modtagere af mine fortællinger også sat deres aftryk på og bidraget til min hjemmeside


Foto: Peter Skov Friis